ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Moderátor: sakulajda

ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod Ody » 25 srp 2014, 09:21

Na stránkách www.rctank.de se objevily nové moduly:

- ELMOD ThinkTank FUSION PRO
- ELMOD ThinkTank FUSION ECO

Jestli jsem to pochopil správně, jedná se o řídící a zvukové moduly v jednom.
Uživatelský avatar
Ody
PzKpfw IV
PzKpfw IV
 
Příspěvky: 440
Registrován: 12 kvě 2012, 10:08
Bydliště: Plzeň

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod sakulajda » 25 srp 2014, 11:00

Ody píše:jedná se o řídící a zvukové moduly v jednom.

.... integrated sound unit ...

https://ssl-id.de/www.elmod.eu/product_info.php?products_id=118&osCsid=661qnsqhm7atk3ctaclia3em77
na webu mají špatné foto, na rctank je OK
Obrázek
Naposledy upravil sakulajda dne 25 srp 2014, 11:09, celkově upraveno 5
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
sakulajda
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2454
Registrován: 28 led 2009, 23:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod pechy » 25 srp 2014, 11:44

Tak teď už proti elmodu nic nemám konečně je to napadlo dát vše na jednu desku. puffy
při couvání s Tigrem se nesnažte zatáčet......
Uživatelský avatar
pechy
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
 
Příspěvky: 1440
Registrován: 31 bře 2012, 21:05
Bydliště: Sázava ,Benešov

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod sourekv » 26 srp 2014, 15:39

Ještě by mohli zapracovat na řízení kvality.
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
Uživatelský avatar
sourekv
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
 
Příspěvky: 759
Registrován: 22 zář 2009, 21:49
Bydliště: Praha

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod sakulajda » 26 srp 2014, 16:06

sourekv píše:Ještě by mohli zapracovat na řízení kvality.

a na SW, ledasco občas nefunguje jak má - hlavně u starších verzí :(
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
sakulajda
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2454
Registrován: 28 led 2009, 23:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod Ody » 31 říj 2014, 09:02

Zdravím kolegové,

pořídil jsem si El-mod Fusion PRO a pokusně nainstaloval do KingTigera. Používám šestinanálové RC soupravy Hitec Optic 6 Sport a přijímače Optima 6. Vysílačka má na kanálech 5 a 6 jeden třípolohový a jeden dvoupolohový přepínač.

Mám několik nejasností, poradíte mi prosím někdo?

1) Jak se dají rozsvítit světla v případě, že jsou využity jen 4 kanály? Na levé páce mi to nikde nefunguje.
2) Dají se někde kalibrovat rozsahy kanálů? Jedna vysílačka má dle informací v Elmod Configuratoru rozsah na pravé páce nahoru asi jen 85% a z tohoto důvodu touto vysílačkou tank ani nenastartuju. Když použiju druhou vysílačku, kde to ukazuje asi 94% to nastarovat jde.
3) Podle manuálu , by mělo jít využít kanál 5 pro přepínání režimů levé páky pomocí třípolohového vypínače. Na Hitec Optic 6 Sport tento přepínač je, ale ať zapojím 5 či 6 kanál jakkoli v El-mod Configuratoru to na přepínaní tohoto přepínač nereaguje. Funguje jen ten přepínač dvoupolohový.

Díky.
Uživatelský avatar
Ody
PzKpfw IV
PzKpfw IV
 
Příspěvky: 440
Registrován: 12 kvě 2012, 10:08
Bydliště: Plzeň

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod sakulajda » 31 říj 2014, 09:16

Ody píše:1) Jak se dají rozsvítit světla v případě, že jsou využity jen 4 kanály? Na levé páce mi to nikde nefunguje.
2) Dají se někde kalibrovat rozsahy kanálů? Jedna vysílačka má dle informací v Elmod Configuratoru rozsah na pravé páce nahoru asi jen 85% a z tohoto důvodu touto vysílačkou tank ani nenastartuju. Když použiju druhou vysílačku, kde to ukazuje asi 94% to nastarovat jde.

jestliže není plná výchylka, pak ti nepojedou ani ty světla (v rohách jsou start, kulomet, světlo, ... ale za předpokladu plných výchylek) - trimy máš na středu?
každá verze elmod modulu má jiné nastavování - já mám staré moduly a tak nevím co tam máš v configurátoru ty - hoď prntscr
hitec optic 6 umí rozšírit výchylky ve svém menu (tuším na 125)

Ody píše:3) Podle manuálu , by mělo jít využít kanál 5 pro přepínání režimů levé páky pomocí třípolohového vypínače. Na Hitec Optic 6 Sport tento přepínač je, ale ať zapojím 5 či 6 kanál jakkoli v El-mod Configuratoru to na přepínaní tohoto přepínač nereaguje. Funguje jen ten přepínač dvoupolohový.

problém je ten, že optic 6 nemá třípolohový přepínač na 5tém kanálu, ale pouze dvopolohový
elmod potřebuje pozice 1-0-1 vypínač máš ve středu a vychýlením na každou stranu se sepne jedna funkce - použiješ li tento dvoupolohový, pak máš jen jednu funkci - tedy pokud se jedná o uživatelské zvuky a ECO modul (start a světlo)- protože start a 2x světla u PRO vychází ze středu, ale je tam kromě maximální výchylky ještě půlvýchylka a tu přepínačem nedocílíš
na kanálu 6 má optic ty otočňáky zboku (levé je kanál a pravé je jeho trim) při dobrém nastavení vysílače by to mohlo jít použít, ale bude to nešikovné ovládání se trefovat do neutrálu - ale zase se bude daát trefit na tu půlvýchylku sětlo zvuk

na tohle je ideální flashovaná turnigy, kde si naprogramuješ co potřebuješ a pak jen mačkáš tlačítka - optica 6 sem z tanků dal pryč a mám ho pouze v letadle (a i tam mi začíná být málo)
Naposledy upravil sakulajda dne 31 říj 2014, 09:19, celkově upraveno 1
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
sakulajda
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2454
Registrován: 28 led 2009, 23:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod Ody » 31 říj 2014, 09:39

Díky za info. Problém je v tom, že nemám "Optic 6" ale "Optic 6 Sport", který ty otočné přepínače nemá. Trimy jsou digitální a jsou na středu. Největší problém je tedy nastavení rozsahu - to budu muset vyřešit. Projdu vysílačku Jestli se to tam nedá nastavit. Opravdu mě překvapuje, pokud El-mod neumožňuje rozsahy kalibrovat - IBU2 to umí. Časem budu muset ivažovat o lepší vysílačce, vzhledem k počtu přijímačů hitec, které mám to bude muset být od Hitecu.
Uživatelský avatar
Ody
PzKpfw IV
PzKpfw IV
 
Příspěvky: 440
Registrován: 12 kvě 2012, 10:08
Bydliště: Plzeň

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod sakulajda » 31 říj 2014, 10:19

Ody píše:Optic 6 Sport",

aha to sem přehlédl já mám regulérního optica se sportem nemůžu moc sloužit i když myslím, že to bude s nastavením výchylek podobné
takže otočné trimi jsou pasé a další dva kanály mají taky jen dvě polohy, takže taky nic moc - jedinná možnost 4 kanály a rozchodit výchylky.

jinak Aurora je teď za zajímavé ceny - taky nad ní pěrmýšlím, když mám hromadu optima přijímačů
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
sakulajda
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2454
Registrován: 28 led 2009, 23:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvekod sakulajda » 31 říj 2014, 10:21

Ody píše:Optic 6 Sport

Stavitelné výchylky to mít bude
Všeobecné programové funkce
nastavitelná velikost výchylek
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:g8_wuI2DVtEJ:rc.pelikandaniel.com/%3Fsec%3Dproduct%26id%3D47280+&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&client=firefox-a

mrkni do manuálu na klasickou 6ku a zkus to na sportu - je to položka EPA
http://www.kulda.mysteria.cz/rc_souprava_hitec_optic-6_2-4ghz/navod_cz_optic_6.pdf
Naposledy upravil sakulajda dne 31 říj 2014, 10:24, celkově upraveno 2
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
sakulajda
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2454
Registrován: 28 led 2009, 23:03
Bydliště: Dolní Kounice

Další

Zpět na Elektronika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x