výběr tanku

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Jirka

výběr tanku

Příspěvek od Jirka »

Ahoj, jmenuji se Jirka a uvažuji o zakoupení nějakého tanku, na občasné bezproblémové ježdění. Proto bych dostal zde na fóru pár rad a tipů od zkušených lidí :D
Naposledy upravil(a) sourekv dne 14 říj 2017, 14:12, celkem upraveno 1 x.
Jirka

Re: pořízení tanku

Příspěvek od Jirka »

PS: registrace nick Jotun
Uživatelský avatar
PetrNC
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1234
Registrován: 22 led 2012, 21:04
12
Lokalita: Náchodsko

Re: pořízení tanku

Příspěvek od PetrNC »

Ahoj,

zkus napsat trochu více. Občasné ježdění je pro někoho klidně i 1x týdně, pro jaké povrchy chceš mít bezproblémové ježdění ( parkety, dlažba, tráva, písek, zemina ), jestli modernu, nebo WWII ( DE, RU, US, GB ) a v neposlední řadě kolik do toho chceš dát peněz.
Jirka

Re: pořízení tanku

Příspěvek od Jirka »

PetrNC píše:Ahoj,

zkus napsat trochu více. Občasné ježdění je pro někoho klidně i 1x týdně, pro jaké povrchy chceš mít bezproblémové ježdění ( parkety, dlažba, tráva, písek, zemina ), jestli modernu, nebo WWII ( DE, RU, US, GB ) a v neposlední řadě kolik do toho chceš dát peněz.
Jasně tak rovnou k věci tak uvažuji, o tomto pozdním Tigeru:
http://www.beami-trade.eu/military-rcmo ... N-d275.htm

Má kritéria:
Musí to být Tiger, late případně middle production, určite nějaký camo, zimmerit vyhodou ;)
Jezdil bych převážně, zahrada (dlažba) venku polnačka-hlína (o nějakým písku a měkém terénu neuvažuji,to samé platí pro kaluže a sníh- zatím :D )

Jelikož v současné době, žádný z mých známých podobný umysl s koupí tanku nemá, tak bych asi volil "Ausführung" Airsoft, abych mohl alespon trefovat ruzne statické cíle :cry:
To by byl další dotaz, konkretně k tomuto tanku, hrozně se mi líbí zákluz kanonu, vím že to je zaležitost jen IR verzí, ale co jsem viděl par videí na youtube, tak mi přišlo že tyto verze tanků, mají zakluz a lítají z nich kuličky (nebo se jedná už o tuningovou zaležitost onoho modeláře).

Jde mi hlavně o to když bych zvolil tento hobby model, který má kovovou vanu, kola, převodovku, torzní odpružení, jestli mi to trochu vydrží oproti nějakému HL tanku za 2500,- Kč, nejsem modelář, nehodlám ho nějak extra tunit, spíše si bezproblémově zajezdit. Samozřejmě v případě opotřebení nějakého dílu, bych výměnu určitě zvládnul, takové nemehlo zase nejsem:-)

PS: pro admina. pokud mi zodpovíte mé dotazy na tomto vlákně, tak asi registrace není nutná.

Děkuji Jirka.
Uživatelský avatar
Silent_Marcus
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 91
Registrován: 26 srp 2015, 19:55
8
Lokalita: Kladno

Re: pořízení tanku

Příspěvek od Silent_Marcus »

Ahoj Jirko,
Jirka píše:Ahoj, jmenuji se Jirka a uvažuji o zakoupení nějakého tanku, na občasné bezproblémové ježdění. Proto bych dostal zde na fóru pár rad a tipů od zkušených lidí :D
PS: registrace nick Jotun
Rád vidím novou tvář, bohužel Informace, co jsi zde o sobě podal z mého pohledu k registraci stačit nebudou, ale nejsem admin a tak nemohu soudit, obvykle se každý budoucí člen více představí například, jaké jsou jeho další zájmy, jak k tankům přišel, případně odkud je a tak dále.. Víš jsme tady jako velká rodina, co je spojuje láska k modelům 1:16, pořádáme akce v muzeích, srazy, grilovačky a tak dál.. ;) Pro inspiraci se můžeš podívat na vzorový příspěvek zde: http://www.mujtank.tym.cz/viewtopic.php?f=44&t=2145 :)
Jirka píše:PS: pro admina. pokud mi zodpovíte mé dotazy na tomto vlákně, tak asi registrace není nutná.
Chápu, jestli pro tebe výše zmíněné příležitosti nejsou, věřím že se tu najde dost lidí, co ti rádi pomohou ale nejprve bych začal tlačítkem vpravo nahoře HLEDAT, třeba do toho zadat "výběr tanku." Na foru je toho již napsáno dost a ne každého baví odpovídat stále stejné odpovědi dokolečka, dokonce se dozvíš i věci, na které by tě nenapadlo se zeptat.

Teď sorry za dlouhý úvod, neber to prosím vztahovačně, chtěl jsem tě jen uvést jak to tu chodí ;)
Jirka píše:Má kritéria:
Musí to být Tiger, late případně middle production, určite nějaký camo, zimmerit vyhodou
Jezdil bych převážně, zahrada (dlažba) venku polnačka-hlína (o nějakým písku a měkém terénu neuvažuji,to samé platí pro kaluže a sníh- zatím )
S tigery I je dle příspěvků na tomto foru nejvíce práce, většinou i dobře vybavené základní stroje mají problémy s padáním pásů a bez dalších úprav se nejspíše neobejdou ale dá se to odstranit, návody na foru v sekci tiger jsou.
Jirka píše:Jelikož v současné době, žádný z mých známých podobný umysl s koupí tanku nemá, tak bych asi volil "Ausführung" Airsoft, abych mohl alespon trefovat ruzne statické cíle
Začínal jsem stejně, zpočátku je to zábava, pak jsem začal jezdit na akce a střílet kuličky před dětmi mi nepřišlo zodpovědné. Životnost AS kanonu u PZ3 nebyla nejlepší ale i tak doporučuji k tomu pořídit kuličky vyšší kvality na airsoft, co nejlehčí 0,12g díky jejich kvalitě se oproti dodávaným k tanku nezaseknou v mechanizmu, osobně doporučuji zelené (mají i jiné barvy) http://airsoftshop.cz/product_info.php/products_id/3735, protože když je pak nesebereš, na zahradě jsou celkem neviditelné ;)
Jirka píše: To by byl další dotaz, konkretně k tomuto tanku, hrozně se mi líbí zákluz kanonu, vím že to je zaležitost jen IR verzí, ale co jsem viděl par videí na youtube, tak mi přišlo že tyto verze tanků, mají zakluz a lítají z nich kuličky (nebo se jedná už o tuningovou zaležitost onoho modeláře).
Ano, dá se zakoupit, Viděl jsem video na You tube a dělají ho do tigera. Dle toho videa je to součástí dražšího modelu a tak nevím jestli se to prodává samostatně nebo se nebude muset objednávat ze zahraničí.
Jirka píše:Jde mi hlavně o to když bych zvolil tento hobby model, který má kovovou vanu, kola, převodovku, torzní odpružení, jestli mi to trochu vydrží oproti nějakému HL tanku za 2500,- Kč, nejsem modelář, nehodlám ho nějak extra tunit, spíše si bezproblémově zajezdit. Samozřejmě v případě opotřebení nějakého dílu, bych výměnu určitě zvládnul, takové nemehlo zase nejsem:-)
Je to na tobě, jestli se ti bude chtít do toho dávat více peněz, z toho, kde s tím budeš chtít jezdit nejspíše bude stačit základní model, myslím jízdu po dlažbě, linu případně polňačku. Ohledně trávy a koberce s vysokým chlupem je to s ježděním horší, důležité je to nepřetěžovat do zatáčení a dělat maximálně mírné zatáčky, na tomto povrchu a budeš v pohodě, nečekej však od toho zázraky. Pro bezproblémovou jízdu bych doporučil spíše kovovou variantu a ještě lépe jiný model.
Panzer III, foťák a nějaká ta kamera..
Fotky: http://silentmarcus.rajce.idnes.cz/
Pohyblivé obrázky: https://youtu.be/iMb53uFbdMc?list=PLQ6N ... 64Rk6VDclV
Uživatelský avatar
Silent_Marcus
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 91
Registrován: 26 srp 2015, 19:55
8
Lokalita: Kladno

Re: pořízení tanku

Příspěvek od Silent_Marcus »

Kur.. nějak jsem se moc rozepsal a překročil maximální počet znaků v příspěvku.. :D

Jen ještě chci dodat, že to, co jsem napsal ohledně tigera I je na základě načtených příspěvků a zkušeností kolegů, osobně jsem Tigera I neměl, třeba někdo, kdo Tigera má sem napíše.

Marcus
Panzer III, foťák a nějaká ta kamera..
Fotky: http://silentmarcus.rajce.idnes.cz/
Pohyblivé obrázky: https://youtu.be/iMb53uFbdMc?list=PLQ6N ... 64Rk6VDclV
Jirka

Re: pořízení tanku

Příspěvek od Jirka »

Mnohokrát děkuji Marcusi za rady.

Opravdu ta registrace, není nutná pokud mi zodpovíte pár dotazu co mě zajímaji zde. Naprosto chápu a respektuji uzavřenost vaší komunity a nesnažím se zatím mezi Vás nějak proniknout, moje aktivita a přínos by byla zatím asi 0.

Když už jsem se tu takhle rozepsal, tak můj zájem o tank vzbudila obyčejná hračka IR tanku na dálkové ovládání kterou jsem koupil synovcovi, na chvíli jsem se na tom zasekl :D Ale samozřejmě na nějakou delší zábavu to je hodně málo.
Dalším důvodem vlastnit, nějaký pěkný tank je celoživotní zájem v WWII tématiku, právě hlavně technika, není to přímo mé krédo, ale pár knih a dokumentů o tom doma je. Mám rád kvalitu a preciznost nad kvantitou, proto u mě vítězí německá technika.

Jinak předem než jsem sem začal psát jakékoliv dotazy, jsem si forum prošel kam mě to pustilo a názory na pořízení tanku si přečetl, dozvěděl jsem se že se všemi oblíbeným Tigrem jsou největší potíže, a že nejlepší je si pořídit nějakého nižšího panzera nebo rusáka. Ale dost názorů tam bylo staršího data, a já jsem linknul tuším letošní nebo lonský model výroby? Proto by mě zajimaly konkrétně názory na něj, jestli někdo nevlastní a nemůže mi napsat jaký je dojem a spokojenost případně opak.
Ale jestli jsem dobře koukal, na různých shopech, tak se téměř vše dá v případě poruchy dokoupit v podobě náhradního dílu, což je pozitivní.

Další otazka, která mi není jasná rozdíl mezi Torro A Heng Long? Nějak se v tom ztrácím.
HL = 100% čína?
Torro=100% čína stejné díly jako HL, montovaná v německu, s nějakýma výhodama, co se týká výstupní kontroly nebo lepších dílů, pochybuju, že něco v dnešní době bude made in Germany atd...

Poslední dotaz, když bych se rozhodl pro koupi, tak kde je nejlepší u nás tanka zakoupit? Co se týka odpovídajícího popisu atd se mi zamlouvá Beami trade, ceny sice cca o 500,- vyšší než v DE, ale moc jsem tedy v DE nehledal, ale asi při zakoupení u nás by bylo jednoduší řešení nějakého reklamačního problému atd...

Jestli mohu tedy poprosit ještě o pár odpovědí a názoru na níže uvedené dva dotazy a případně názory na tento konkrétní tank od dalších členů fora.

A pak prosím tento thread smažte, at Vám tu tu nestraší srol

Děkuji za další rady Jirka.
LK88
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1598
Registrován: 23 dub 2015, 18:28
8
Lokalita: praha 9 vysočany

Re: pořízení tanku

Příspěvek od LK88 »

myslim ze Marcus napsal opravdu dost, dle vlakna Tiger I je jasne ze je opravdu hodne narocny na upravu aby majitel byl spokojeny s jeho provozem-jizdnimi vlastnostmi a take je jasne ze je " pretygrovano " puffy jestli chces opravdu Tiger sel bych cestou trochu prisetrit a koupit od znacky Tamiya = kvalita ale nema airsoft
Uživatelský avatar
Silent_Marcus
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 91
Registrován: 26 srp 2015, 19:55
8
Lokalita: Kladno

Re: pořízení tanku

Příspěvek od Silent_Marcus »

Jirka píše:Mnohokrát děkuji Marcusi za rady.

Opravdu ta registrace, není nutná pokud mi zodpovíte pár dotazu co mě zajímaji zde. Naprosto chápu a respektuji uzavřenost vaší komunity a nesnažím se zatím mezi Vás nějak proniknout, moje aktivita a přínos by byla zatím asi 0.

Když už jsem se tu takhle rozepsal, tak můj zájem o tank vzbudila obyčejná hračka IR tanku na dálkové ovládání kterou jsem koupil synovcovi, na chvíli jsem se na tom zasekl :D Ale samozřejmě na nějakou delší zábavu to je hodně málo.

Dalším důvodem vlastnit, nějaký pěkný tank je celoživotní zájem v WWII tématiku, právě hlavně technika, není to přímo mé krédo, ale pár knih a dokumentů o tom doma je. Mám rád kvalitu a preciznost nad kvantitou, proto u mě vítězí německá technika.
Rádo se stalo, to, co jsi o sobě dopsal, k registraci z mého pohledu by stačilo, rád tě poznávám :)
Jirka píše:Jinak předem než jsem sem začal psát jakékoliv dotazy, jsem si forum prošel kam mě to pustilo a názory na pořízení tanku si přečetl, dozvěděl jsem se že se všemi oblíbeným Tigrem jsou největší potíže, a že nejlepší je si pořídit nějakého nižšího panzera nebo rusáka. Ale dost názorů tam bylo staršího data, a já jsem linknul tuším letošní nebo lonský model výroby? Proto by mě zajimaly konkrétně názory na něj, jestli někdo nevlastní a nemůže mi napsat jaký je dojem a spokojenost případně opak.
Ale jestli jsem dobře koukal, na různých shopech, tak se téměř vše dá v případě poruchy dokoupit v podobě náhradního dílu, což je pozitivní.
Ano hodně názorů je zde staršího data ale podle mích informací sklady s těmito starými modely se stále nevyprodaly a tak bych je považoval za aktuální. Jedním ze způsobů jak najít novější model, je třeba řídící jednotka, nejstarší mají pouze přepínání frekvence ABC a novější mají krystaly a nejnovější používají frekvenci 2,4ghz. Najít novější model tak bude pro tebe snažší.

Ano dá se pořídit tak 90% náhradních dílů buďto těch samých nebo upgradovaných.
Jirka píše:Další otazka, která mi není jasná rozdíl mezi Torro A Heng Long? Nějak se v tom ztrácím.
HL = 100% čína?
Torro=100% čína stejné díly jako HL, montovaná v německu, s nějakýma výhodama, co se týká výstupní kontroly nebo lepších dílů, pochybuju, že něco v dnešní době bude made in Germany atd...
Co jsem vysledoval tak Torro = Hl jen s tím, že Torro má vyšší náročnost ohledně výstupní kontroly o montování v DE si nejsem jist, maximálně kontrolováno v DE ale podle mého materiály vyrobených dílů budou stejné. Já kupoval PZ3 od torro a když jsem dokupoval náhradí věž od HL, tak plast byl totožný, jen torro tu věž přestříkalo na jinou barvu.
Panzer III, foťák a nějaká ta kamera..
Fotky: http://silentmarcus.rajce.idnes.cz/
Pohyblivé obrázky: https://youtu.be/iMb53uFbdMc?list=PLQ6N ... 64Rk6VDclV
Uživatelský avatar
Silent_Marcus
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 91
Registrován: 26 srp 2015, 19:55
8
Lokalita: Kladno

Re: pořízení tanku

Příspěvek od Silent_Marcus »

Jirka píše:Poslední dotaz, když bych se rozhodl pro koupi, tak kde je nejlepší u nás tanka zakoupit? Co se týka odpovídajícího popisu atd se mi zamlouvá Beami trade, ceny sice cca o 500,- vyšší než v DE, ale moc jsem tedy v DE nehledal, ale asi při zakoupení u nás by bylo jednoduší řešení nějakého reklamačního problému atd...
Ohledně pořízení taknu u nás nebo v DE to je kus od kusu a tak musíš nabídku s modelem dobře prostudovat, když jsem kupoval PZ3, tak v DE měli za stejnou cenu model s kovovými pásy, jako u nás s plastovými. Pokud se rozhodneš pro obchod DE, počítej s tím, že mají jiné reklamační podmínky než u nás a za poštovné dáš kolem 500 Kč. Čas od času se zde na foru dělá hromadná objednávka z DE obchodu, složí se více lidí a tak je poštovné levnější.

Ohledně obchodů mám zkušenosti s:

http://www.beami-trade.eu
zde jsem objednával doplňky pro tank, měli napsáno, že je vše skladem, objednal jsem a 2 týdny se nic nedělo, musel jsem zavolat abych zjistil, že něco z toho nemají, 3. týden to přišlo v pohodě. Z mého pohledu bych tento obchod nedoporučil kvůli nedostatečné komunikaci. Jsou to moje zkušenosti s obchodem, dá se tu také dočíst, že je vše OK.

https://www.rctank.de/
zde jsem objednával tank a doplňky na něj, zboží dorazilo dobře zabalené, vše fungovalo jak má a má a i řešení reklamace s nimi jsem měl pozitivní, při koupi pásů mi poslali omylem pravé články, které nešly nasadit na levé a tak mi poslali levé a ty, co poslali špatně mi zůstali. Když budeš mít velkou objednávku dá se s nimi domluvit přes email i poštovné zdarma.

Marcus
Panzer III, foťák a nějaká ta kamera..
Fotky: http://silentmarcus.rajce.idnes.cz/
Pohyblivé obrázky: https://youtu.be/iMb53uFbdMc?list=PLQ6N ... 64Rk6VDclV
Odpovědět

Zpět na „Poradna“