Převodovka HL Sherman ?

Moderátor: sakulajda

sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2962
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od sakulajda »

casem udelam elektroniku tak, aby to frcelo pomalu i s plast prevodovkama - nic vic od toho nechcu, jen aby tank jezdil plynule a dalo se s nim trefit kam kluk potrebuje

ted to stejne bude takove otlokanek a nema smysl ho extra maslit

a az bude kluk vetsi, tak si od Jana koupim tu tamku co sem mu dovezl z Brna, a nebo si kluk postavi svuj tank :)))
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2962
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od sakulajda »

tyhle maji nizke profil, ale buh vi, jak jsou dohromady siroke

popiskum se neda verit

https://www.beami-trade.eu/military-rcm ... a-d416.htm
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
scoutT34
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 526
Registrován: 11 zář 2015, 15:47
Bydliště: Hrubá Borša

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od scoutT34 »

Ake motory sú aktuálne v prevodovkach
Aké otáčky?
Sú tam nejaké menšie motory?
fakt sa tam nevlezu KrickMax 400
Ja nejaké doma mám môžem odmerať
Dĺžku,priemer ...
sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2962
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od sakulajda »

scoutT34 píše:Ake motory sú aktuálne v prevodovkach
Aké otáčky?
Sú tam nejaké menšie motory?
fakt sa tam nevlezu KrickMax 400
Ja nejaké doma mám môžem odmerať
Dĺžku,priemer ...
uz sem to zesrouboval do kopy, takze je nezmerim a nenafotil sem to (byl sem nas...), ale sou o drc kratsi nez standardni
navic je upylovany plech, jinak tam ten predni kryt nevleze a navic asi moc vyleza ozubene kolo
zkratka vsechno spatne, teda ne vsechno, je to OK, ale ne do HL Shermanna
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2962
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od sakulajda »

Od včerejška je tam Elmod a i s plasťákama jezdí dobře

ale kdo ví, třeba do budoucna:

jen motorky, zkusím ještě oměřit
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/kr ... 54582.html

nebo možná
https://www.rctank.de/Panzer-III-StuG-I ... axles-Mato
a
https://www.rctank.de/Sherman-axle-supp ... ngs-799-mm
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2962
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od sakulajda »

Jinak číňan nezklamal, dlouho sem se neinteresoval a ejhle, 8pin konektor korba/vana má jiné rozložení. Pré jen vyhodím starou jednotku, zapojím elmod a za hoďku je hotovo :lol: Takže proměřit a překopat konektory, udělat redukce, v dnešní koronavyprodané době najít frsky přijímač, napípat vysílač, připojit elmod k PC, tunit jízdní vlastnosti, ale hlavně tu písničku taťko, dva dny práce a stále není hotovo :!:
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafo
Příspěvky: 3
Registrován: 14 kvě 2018, 20:42
Bydliště: Zásmuky 174

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od Dafo »

Dobrý den
Mohu se zeptat jaké a kde kupujete ty redukce?
Já jsem doteď používal ty GB 087, ale už delší dobu nejsou.
https://www.rcecho.com/RC-Model-Metal-G ... -Gear.html
Děkuji za odpověď..
david742
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 192
Registrován: 15 črc 2015, 17:50
Bydliště: Česká Metuje 110

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od david742 »

Zdravím ahoj ,
nevím jak tvůj kluk jezdí slol , ale máme dva Shermany oba na plastech(převodovky i pásy).
Jsou to naše nejježděnější stroje a jeden na plastovce jezdil od léta 2014 a měnily jsme převodovku až letos a to za zinek.
Druhý jezdí od února 2017 a bez ztráty kytičky.
Podotýkám , že oba jezdí jak venku , tak na našem tankáči (koberce) i např. v mrstově písku, běžně se s nimi vagonuje na železnici u PetraNC.
Sherman je poměrně lehký tank na úzkých pásech , tak není problém s námahou převodů.
Spíš je problém v tom , že originál měl na ocelových pásech gumový chevron , tak neprokluzoval a dalo se s ním snáz manévrovat.
sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2962
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od sakulajda »

david742 píše: 04 bře 2020, 14:51 např. v mrstově písku,
:lol: v blahé paměti si vybavuji roztrhané pásy na Téčku :lol:

Sherman - Věřím, že klukovi ty plasty vydrží, ale od drc pomalejší rychlost už docílím jen motorem či převodem. Ale už teď je to jiná než s HL jednotkou.
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Radek
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 384
Registrován: 25 úno 2009, 10:33
Bydliště: Hostětín

Re: Převodovka HL Sherman ?

Příspěvek od Radek »

sakulajda píše: 03 bře 2020, 12:59 Jinak číňan nezklamal, dlouho sem se neinteresoval a ejhle, 8pin konektor korba/vana má jiné rozložení. Pré jen vyhodím starou jednotku, zapojím elmod a za hoďku je hotovo :lol: Takže proměřit a překopat konektory, udělat redukce, v dnešní koronavyprodané době najít frsky přijímač, napípat vysílač, připojit elmod k PC, tunit jízdní vlastnosti, ale hlavně tu písničku taťko, dva dny práce a stále není hotovo :!:
8-mi kolíkový konektor je stejně zapojen jen po třetí generaci 2,4 Ghz. U čtvrté generace je zapojen jinak a mám dojem i u třetí. Pozná se to tak, že vedle osmikolíku u věže jsou další konektory dvoukolíkové a jeden tříkolíkový. Zapojení lze najít tady:
https://heng-long-panzer.de/de/ersatzte ... -3647.html

Jen malá poznámka, třeba se bude někomu hodit.

Radek
Odpovědět

Zpět na „M4 Sherman“