Zvukový modul TBS Micro, programování

Moderátor: sakulajda

Uživatelský avatar
Ivan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1157
Registrován: 03 dub 2013, 12:08
Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno

Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od Ivan »

Asi po roce (nové a nové W10) jsem chtěl programovat nový.





Po instalaci a vyzkoušení originálních ovladačů mi to napsalo, že není funkční port Com.



Po dni hledání jsem originální nahradil a Com funguje.
Pak mi to píše, že karta neodpovídá.
Máte někdo lepší zkušenost?
Dík.

Tak mě napadá, jestli to také nesouvisí s poloviční cenou. Banggod neporadil. Prý to poslali výrobci.
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Shotek
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1003
Registrován: 19 bře 2013, 10:21
Lokalita: Praha 9

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od Shotek »

jen taková technická k tomu testování na win 7 a 8 - i pod w10 by mělo jít spustit aplikaci v režimu kompatibility a vybrat nižší verzi než 10. Popis jak na to je tady:
https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... compatible

Netvrdím že to nutně pomůže, ale první bych zkusil tohle, než hned schánět jinej komp...
;)
Uživatelský avatar
Faly
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 502
Registrován: 29 kvě 2017, 10:15
Lokalita: Slaný

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od Faly »

Ahoj,

Naše zkušenost je taková, že původní programátor má špatné zapojení, takže jsme našli správné zapojení a takto jsme naprogramovali jednotky asi před rokem

Aktuálně nové verze se po připojení k USB hned spálili...,

Když se ti to povede, bral bych tvojí zkušenost:),
V týmu s Drozd60,
IS-7, T-10, Kraz 255V + podval; IS-3; KV-85; T-90; Faun; MAZ
Uživatelský avatar
Ivan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1157
Registrován: 03 dub 2013, 12:08
Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od Ivan »

Zapojení jsem po špatných zkušenostech řešil jako první...

Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Ivan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1157
Registrován: 03 dub 2013, 12:08
Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od Ivan »

Pořád mi to nedá.

Zdá se, že převodníky s čipem PL2303 jsou OUT.
Pořídil jsem si převodník s čipem CH340 a ten naběhl hned, Samozřejmě jsem nejdříve implicitní ovladač W10 přepsal novou v.3.5.




Až bude čas, udělám kabel a zkusím se připojit ke zvukáči.
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Ivan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1157
Registrován: 03 dub 2013, 12:08
Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od Ivan »

Nepovedlo se.
"Modul neodpovídá"

:( :(

Asi se není co divit. manuál je z r. 2010.
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Ivan
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1157
Registrován: 03 dub 2013, 12:08
Lokalita: Absolova 89, 624 00 Brno

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od Ivan »

Do Land Roveru jsem chtěl dát zvukový modul TBS Mini.
Kabel pro programování je vybaven čipem PL2303.
V PC jsem měl instalované "jakési" ovladače.
Ty byly nedávno automaticky nahrazeny ovladačem výrobce Profilic.



Vše bylo funkční.

Z nějakého důvodu jsem musel přeinstalovat PC a pak se instalovaly nové ovladače



... a zase to nefunguje. Sakra, je to krám.
Máte někdo lepší zkušenosti?
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
sr71x
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 231
Registrován: 21 zář 2009, 19:14
Lokalita: Praha

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od sr71x »

Ahoj, chlapi.
Nevím, zda je to stejný případ, ale před lety byl podobný problém s FTDI chipy a pak se přesunul na Prolific. Výrobci originálních chipů, tedy FTDI a Prolific, už se nechteli dívat na to, jak jim chipy kopírují v Číně a upravili své ovladače a dokonce i chipy tak, aby je ovladače dokázaly identifikovat a padělené chipy tak nefungují.
Pěkný večer
SR71X
sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3128
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Lokalita: Dolní Kounice

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od sakulajda »

sr71x píše: 10 čer 2021, 22:39 Ahoj, chlapi.
Nevím, zda je to stejný případ, ale před lety byl podobný problém s FTDI chipy a pak se přesunul na Prolific. Výrobci originálních chipů, tedy FTDI a Prolific, už se nechteli dívat na to, jak jim chipy kopírují v Číně a upravili své ovladače a dokonce i chipy tak, aby je ovladače dokázaly identifikovat a padělené chipy tak nefungují.
Pěkný večer
ano ano, stejná zkušenost
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
mrst
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 3028
Registrován: 09 úno 2009, 19:52
Lokalita: Praha 9, Horní Počernice

Re: Zvukový modul TBS Micro, programování

Příspěvek od mrst »

Na tohle urcite nemam, ale neni jedodussi si poridit elmod? ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektronika“