HW PC pro grafiku

Zde můžete klábosit o všem co Vám slina na jazyk přinesla k tématu i zcela mimo.

Moderátor: sakulajda

Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivan
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 927
Registrován: 03 dub 2013, 12:08
Bydliště: Absolova 89, 624 00 Brno
Kontaktovat uživatele:

HW PC pro grafiku

Příspěvek od Ivan »

Upgradoval jsem hardware PC.
Zajímalo by to někoho jak, aby to chodilo suprově?
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Shotek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 885
Registrován: 19 bře 2013, 10:21
Bydliště: Praha 9

Re: HW PC pro grafiku

Příspěvek od Shotek »

jasně, sem s tím cool
Uživatelský avatar
Ivan
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 927
Registrován: 03 dub 2013, 12:08
Bydliště: Absolova 89, 624 00 Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: HW PC pro grafiku

Příspěvek od Ivan »

V r. 2009 Pomalu končil můj počítač se základní deskou (MB) od Intelu s procesorem (CPU) Intel Pentium 4.
V té době se též objevily W7. To mě vedlo ke koupi nového PC.

Začal jsem výběrem CPU a vybral (tehdy výhodně) Intel Core I7, 920, 2,67 GHz.
MB je Asus P6T SE s dvoukanálovým řadičem RAM po třech SIMM DDR3 s kapacitou max. 24GB a 2x PCI-E 16.
Koupil jsem Kingston 3x2GB tj. 6GB.
Grafickou kartu (GK) ATI Radeon HD 5750, 1 GB RAM.
Disk na systém VelociRaptor 74 GB s 10 000 ot/min.
A nějaký disk na data. Ten odešel a dnes na data mám WD 1TB, 7000 ot/min.

Po nějaké době používání se systémový disk (74 GB) zaplnil (neřešitelná složka WinSX roste i po vyčištění).
A objevily se W10.
Koupil jsem SSD Samsung 850 PRO, 256GB.

Takže W10 jsou na SSD.
Datový disk zůstal.
Původní systémový disk 74 GB s 10 000 ot/min jsem dal jako disk pro operativní zálohu Onedrive (hlavně MODELY !!! :D ) a DropBoxu. Pro zálohování jsem si napsal skript. Využívám utilitu od MS a zálohování a synchronizace 5 GB trvá asi 4 sec.
Při práci synchronizuji několikrát denně.
Dobře vím, co to je, když odejde disk s pracně vyrobenými daty.

Pak jsem začal s 3D modelováním.
Zjistil jsem, že nároky na systémové zdroje jsou několikrát vyšší.
Abych mohl mít otevřeno i něco jiného než můj modelář, musel jsem koupit na eBay RAM přibližně stejných parametrů jako v r. 2009.
Takže z USA také Kingston 3x4 GB, jsem přidal k mým 6 GB. Dohromady 18 GB.
Konečně nemusím přemýšlet, co musím zavřít. Zjistil jsem, že Google Chrome je velmi náročný.

Grafická karta fungovala. Ale letos několikrát denně mi systém hlásil, že jsou nové ovladače.
Po jejich stažení a pokusu o jejich instalaci mi systém zahlásil, že již nepodporuje stávající HW.

Koupil jsem proto profesionální GK NVIDIA Quadro K620.
Rychlost grafiky se moc nezvýšila, ale možnosti zobrazování jsou skvělé, podbarvení při výběru entit, nebo sestav, automatické zobrazování chyb v sestavách, zobrazování při měření, stínů, osvětlených ploch ...
Doba přepínání mezi modely je neměřitelná.
Nativně podporuje 3D zobrazování filmů a fotek s různými brýlemi. (nepoužívám)
Při instalaci GK jsem se ale docela zapotil... něco, co jsem ještě nezažil ...

Čas náběhu PC od jeho zapnutí do plného naběhnutí vč. synchronizace OneDrivu a Dropboxu s daty na internetu, antiviru, atd. je 57 sec.
Náběh 3D modeláře trvá 7 sec.
Otevření celého modelu podvalníku 2 sec.

Nevím, jestli jsem to s tím popisem nepřehnal … *SCRATCH*
Naposledy upravil(a) Ivan dne 09 kvě 2017, 15:42, celkem upraveno 2 x.
Tankistům ZDAR
Ivan, pplk. v.v., Učitel katedry tanků, VAAZ Brno.
http://dragonstanks.rajce.idnes.cz/
kremak432
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 329
Registrován: 19 říj 2015, 09:14
Bydliště: Starý plzenec

Re: HW PC pro grafiku

Příspěvek od kremak432 »

Ivane, hezký, ale teď to přelož pro nás "BLBCE", kteří PC technice až tak nerozumíme!
Uživatelský avatar
50koruny
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 299
Registrován: 02 čer 2017, 03:23
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: HW PC pro grafiku

Příspěvek od 50koruny »

s tou grafickou kartou - gratulujem.dobrý výber.v práci mám quadro k2200 a solidworks behá bez zaváhania aj pri najväčších zostavách.doma len notebook s geforce 740m a je to dosť rozdiel.hlavne pri úprave dielov priamo v zostave.quadro k620 mám ale v skrini a čaká či si kúpim desktop počítač :D

ale 18GB RAM?to nemáme ani v práci na PC, ktoré generuje g-kódy pre 5-osé frézy.pochybujem že sa niekedy reálne celých 18 GB zaplní.jedine pri rendrovaní.s tým ale napríklad nemám problém ani doma pri 6GB RAM.rendre robím len na tom PC a v pohode.nečakám viac ako minútu -dve na obrázok.aj keď to kúsok poseká.ale tak zase prečo nie, ak bola dobrá cena.
facebook.com/warprints
Uživatelský avatar
Faly
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 474
Registrován: 29 kvě 2017, 10:15
Bydliště: Slaný

Re: HW PC pro grafiku

Příspěvek od Faly »

Zajimave, ja sel cestou herniho PC, ale solidworks beha skvele,

Skylakova I5
32GB DDR4
Bez SSD na system to uz dneska nema smysl,
2TB WD black
Grafiku krmim 6GB nvidii GTX 980 ti

Pekny den,
Lukas
V týmu s Drozd60,
IS-7, T-10, Kraz 255V + podval; IS-3; KV-85; T-90; Faun; MAZ
Uživatelský avatar
50koruny
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 299
Registrován: 02 čer 2017, 03:23
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: HW PC pro grafiku

Příspěvek od 50koruny »

tak to GTX by snáď nemalo mať problém s ničím.to je tiež riešenie.
facebook.com/warprints
Odpovědět

Zpět na „Hospoda u tankisty“