ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Moderátor: sakulajda

Odpovědět
Uživatelský avatar
Shotek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 812
Registrován: 19 bře 2013, 10:21
Bydliště: Praha 9

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od Shotek » 04 pro 2019, 11:48

scoutT34 píše: 04 pro 2019, 11:08 Ahoj

niesom teraz pri pocitaci , ale ak sa nemylim, tak v elmod aplikacii sa da nastavovat hodnota napatia a teda meniť jas svetiel

treba zapnut elmod na pocitac a pozriet zalozku lights
mne sa zda že tam bol taký bežec ktorým sa dal nastavovat jas svetiel
neviem aka je minimalna a maximálna hodnota
to mě napadlo, posuvník tam je, měřil jsem ty hodnoty a mezi 0-2 naroste napětí skokově na téměř plnou hodnotu a potom už narůstá jen minimálně, takže změna není zdaleka lineární..
LEDka intenzitu měnila, to asi funguje, ale otázkou je, jestli právě za chvíli neodejde...
Z pohledu omezení napětí to teda není úplně použitelné.
honza kadrmas píše: 04 pro 2019, 10:06 Ahoj co mám ledky přímo spínané el modem tak mám bez odporů. Ani hl. Je tam myslím neměl.
a kolik jich tam máš na jednom vývodu ks a jsou do série nebo paralelně?

ahoj

sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2934
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od sakulajda » 04 pro 2019, 12:20

Ledky jsou na různé napětí 1,5V, 2V, 2,5V ,.... ale také záleží na proudu 20mA, 30mA, ... a hlavně záleží na zdroji napájení.
Elmod však má pro výstupy na LED proudovou stabilizaci a proto je možné Ledky připojit bez odporů.
Odpor by jsi před LED použil např. při napojení přímo na pohonný akumulátor.
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
Shotek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 812
Registrován: 19 bře 2013, 10:21
Bydliště: Praha 9

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od Shotek » 04 pro 2019, 14:14

sakulajda píše: 04 pro 2019, 12:20 Ledky jsou na různé napětí 1,5V, 2V, 2,5V ,.... ale také záleží na proudu 20mA, 30mA, ... a hlavně záleží na zdroji napájení.
Elmod však má pro výstupy na LED proudovou stabilizaci a proto je možné Ledky připojit bez odporů.
Odpor by jsi před LED použil např. při napojení přímo na pohonný akumulátor.
Hmm, tos mi to spíš zkomplikoval :D
Každopádně, pokud mám nějakou LEDku a neznám parametry, tak to asi těžko zjistim, že?
Co jsem koukal na nějaký SMD na ebayi, že bych objednal, tak měly 3,0-3,5V a 20mA. Pokud by takovou připojil samotnou, tak bych čekal, že dřív nebo pozdějc vyhoří, když do ní půjde 8V, nebo se pletu?

Uživatelský avatar
honza kadrmas
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 916
Registrován: 03 led 2010, 11:59
Bydliště: Borohrádek Královehradecký Kraj

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od honza kadrmas » 04 pro 2019, 16:59

Jak ti psal Ondra El mod má na vývodech pro led stabilizaci připoj to normálně bez odporů mám to tak a funguje to v poho co se týká počtu tak to mám podle toho kolik jich na daný vývod potřebuju třeba u téčka jedna a u tigeru 2 paralelně zapojené
Váš Šaryk

sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2934
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od sakulajda » 04 pro 2019, 19:05

právě proto, že je tam ta proudová stabilizace, tak tě to napětí tolik netrápí a prostě to bude fungovat (u ELMODU - jinde to může být jinak);)
ano, pokud máš ledky nakoupené a neznáš parametry, už se to prakticky nedá dohledat, ale vždy můžeš připojit na zdroj a postupné zvyšovat U a I a když to nepřepálíš, tak tu hladinu napájení odhadneš.
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
Shotek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 812
Registrován: 19 bře 2013, 10:21
Bydliště: Praha 9

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od Shotek » 04 pro 2019, 20:58

Ok, tak já tam zkusim dát tu SMD a snad to bude v pohodě. Mě by se nechtěla rozebírat lampa, kdyby ledka zdechla :D

tak zatím díky za rady páni!
ahoj

sakulajda
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2934
Registrován: 28 led 2009, 22:03
Bydliště: Dolní Kounice

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od sakulajda » 25 led 2020, 21:10

50koruny píše: 13 říj 2017, 15:44
Shotek píše:
sourekv píše:Co napájení USB portu? Mě to takhle chodilo jen na jednom "high power" USB ze tří.
to by mohlo být taky důvodem, i když na druhou stranu Elmod modul má vlastní napájení, tudíž by to nemělo mít teoreticky vliv, kolik USB umí nakrmit...
za pokus to stojí...
to neni o napätí ani ničom podobnom.
ide o to, že PC berie 3 USB porty ako jeden USB port s "roztrojkou" (HUB)
a ten high power - tak to bola akurát tá hlavná vetva.

čip ktorý má na starosti USB je Silicon Labs CP2102
komu to z nejakých príčin na jednom PC funguje a na druhom nie, odporúčam skúsiť tento ovládač priamo od výrobcu čipu.
ak to niekomu pomôže, dajte vedieť.zvedavý som.
https://www.silabs.com/products/develop ... cp-drivers
Situace donutila - přechod na nový stroj a Widle10. Staré moduly verze 1 či co, aplikace Elmod-Configurator. Původní ovladač nee, ovladač ze stránek elmodu nee, od výrobce Silabs ANO. Takže sem konečně po XX letech přenastavil LiPol 3S za 2S plus vyresetované hodnoty pojezdu - a budu čekat, kdy se to opět resetne - hold původní moduly :(
Články:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
miki7277
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 155
Registrován: 08 srp 2015, 01:53
Bydliště: Hostinné

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od miki7277 » 08 bře 2020, 14:41

Ahoj kluci , chci se zeptat na možná hloupou otázku , v jakém programu převádíte zvuky na WAV 8bit ? Předem moc děkuji za kladnou odpověď , krásný den přeje Milan ahoj

Uživatelský avatar
Shotek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 812
Registrován: 19 bře 2013, 10:21
Bydliště: Praha 9

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od Shotek » 08 bře 2020, 15:19

miki7277 píše: 08 bře 2020, 14:41 Ahoj kluci , chci se zeptat na možná hloupou otázku , v jakém programu převádíte zvuky na WAV 8bit ? Předem moc děkuji za kladnou odpověď , krásný den přeje Milan ahoj
mělo by to jít v Audacity, je to freeware...

Uživatelský avatar
miki7277
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 155
Registrován: 08 srp 2015, 01:53
Bydliště: Hostinné

Re: ELMOD ThinkTank FUSION PRO + ECO

Příspěvek od miki7277 » 08 bře 2020, 15:27

Ahoj Shotku , bohužel Audacity umí v 16 bit .Zkoušel jsem dost programů na systému Win 10 ale WAV 8 bit neumí žádný .Na I.B.U. 2 a I.B.U. 3 jsem používal GoldWyve a spokojenost protože tam je potřeba WAV 16 bit ale ElMod potřebuje 8 bit .... Přesto moc děkuji , Milan

Odpovědět

Zpět na „Elektronika“