t 60

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.
Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1160
Registrován: 11 čer 2017, 16:27
6
Lokalita: Kyjov

Re: t 60

Příspěvek od Drake »

Kovové pásy od číňanů co mám na Pantherovi mají na každém pinu rádlování proti samovolnému vysunutí a rozpojení pásu, za sebe řeknu že to moc nefunguje na obou Pantherech už mi došlo k vysunutí pinu a rozpojení pásu, resp vysunutý pin mi olámal schurzeny, pak se rozpojil pás. Řešil jsem to tak že teď když pásy opravuju tak jednotlivé čepy ještě pojišťuju locktittem na závity, zatím otestováno na jednom Pantherovi a zdá se že v pořádku.
Uživatelský avatar
Radovan Preč
PzKpfw IV
PzKpfw IV
Příspěvky: 221
Registrován: 11 črc 2016, 14:24
7
Lokalita: Ostrava

Re: t 60

Příspěvek od Radovan Preč »

Musí se lepit jinak vypadnou. I při velmi opatrné manipulaci vypadávají samovolně - potom jen hledáš.
Radek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 516
Registrován: 25 úno 2009, 10:33
15
Lokalita: Hostětín

Re: t 60

Příspěvek od Radek »

Já jsem udělal s kovovými pásy tyto zkušenosti:

1. Na prvním tanku (Tiger)jsem měl kovové pásy po letech začala slitina na jednom pásu praskat a každá oprava byla marná, po chvíli praskl zase další článek. Zkrátka slitina se začala sypat.

2. Pak jsem dal pásy plastové a až jsem se zmohl finančně koupil jsem pásy Taigen. Po prohlédnutí jsem zjistil, že pás je tvořen dvěma druhy článků. Jedny bez otvoru ve vodícím zubu a druhé s otvorem ve vodícím zubu. Za těžké peníze jsem tedy od tuzemského prodejce koupil vlastně šrot. Bohužel po konzultaci se Solem jsem zjistil, že stejný šrot se prodává i v Německu. On je perfekcionista a tak ze dvou pásů seskládal jeden dobrý.

3. Pokud jsou kovové pásy na tanku už od koupě, jsou aspoň všechny články stejné. Takže budeme u náhradních dílů (Tiger) čekat, až se vyprodají ty staré a budou už jen ty nové s otvorem ve vodícím zubu.

4. Mnohdy nejsou kompatibilní kovové pásy Heng Long s poháněcími koly Taigen a naopak. A tak mnohý začátečník se dostane do problémů, které nečekal. Doporučuji tedy v případě přestavby tanku z plastových pásů na kovové volit jednoho výrobce pro pásy a poháněcí a napínací kola. Buď vše od Taigenu nebo vše od Heng Longu. Jinak je o problémy a zabrušování postaráno. Nejlepší je asi koupit sadu pásy+ pohonná a napínací kola, na některé tanky se v minulosti prodávala, například na Tiger.

5. Je potřeba si uvědomit, že kovové pásy znamenají i vyměnit převodovky za převodovky s ocelovými koly a podepřít poháněcí hřídele dodatečnými ložisky, jinak výměna pásů za kovové přinese více starostí než radosti.

Vím, že to s T60 nesouvisí, ale chtěl jsem upozornit na to, že s kovovými pásy se můžou objevit problémy, které někdo neočekává. Pokud má někdo další zkušenosti, může mne doplnit.

Radek
Odpovědět

Zpět na „Poradna“