Elmod Fusion Pro

Zeptejte se ostatních uživatelů nato, co Vás zajímá, nebo s čím potřebujete pomoct.

Moderátor: sakulajda

Uživatelský avatar
scoutT34
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 630
Registrován: 11 zář 2015, 15:47
Lokalita: Hrubá Borša

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od scoutT34 »

poslal som sukromu spravu s emailom
Vítek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 725
Registrován: 14 bře 2020, 12:35
Lokalita: Týn nad Vltavou

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od Vítek »

Ja měl podobný problém, pomohl mi Cumel, který přišel na to že je potřeba nainstalovat starší verzi Java. Můžete to zkusit, ale nevím jestli to vyřeší váš problém
Uživatelský avatar
CuMeL
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 780
Registrován: 29 bře 2018, 15:21
Lokalita: České Budějovice

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od CuMeL »

Vítek píše: 01 pro 2022, 22:07 Ja měl podobný problém, pomohl mi Cumel, který přišel na to že je potřeba nainstalovat starší verzi Java. Můžete to zkusit, ale nevím jestli to vyřeší váš problém
Musím Tě opravit. Nikoliv starší verzi Javy, ale ta Java musí být 32bitová. Jinak samozřejmě všechny aplikace od Elmodu běhají i ve Windows 11, tak mi přijde zbytečné vytvářet virtuální sedmičky. Je to otázka ovladačů.
Pro Elmod Config používám CP210x Windows XP/Vista(32/64)/7(32/64)/8,8.1(32/64) Driver od Silicon Laboratories a pro Elmod App používám Silicon Labs Virtual COM Port (VCP) Universal Driver for Windows 10
Torro T-34/85................................T-72M1 vlastní výroba
Obrázek
GhostSlawa
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 50
Registrován: 12 říj 2015, 13:35
Lokalita: Kralupy nad Vltavou

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od GhostSlawa »

Ahoj, mám novou vysílačku a nemohu najít návod na kalibraci. Co si pamatuju tak to bylo snad zapnout vysílačku se zmačknutým SW2 ( setup ), potom dát plný plyn, zmačknout setup, potom neutral, zmačknout setup, a brzda a zmačknout setup. V návodu to není, nevím kde jsem to předtím našel. Neví někdo jak je to přesně ? Elmod mi nebude fungovat dokud to nezkalibruju. Děkuji
Uživatelský avatar
CuMeL
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 780
Registrován: 29 bře 2018, 15:21
Lokalita: České Budějovice

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od CuMeL »

Netuším o čem tady píšeš. Vysílačem se Elmod podle mě přímo neovládá, pokud tedy hovoříme o dospělácké RC soupravě. Vysílač musí být "nabindován" s přijímačem, který následně ovládá řídící jednotku. A zapojení jednotlivých kanálů je v návodu na Elmod.
Torro T-34/85................................T-72M1 vlastní výroba
Obrázek
GhostSlawa
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 50
Registrován: 12 říj 2015, 13:35
Lokalita: Kralupy nad Vltavou

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od GhostSlawa »

Ahoj, mám Taranis Plus. Přijímač jsem zpároval. Pokud zapnu vysílačku, potom tank, nejdou mi žádné zvuky nic, když dám plyn hned serozjede i když neproběhlo " startování ". Chvíli se pásy točí, pak samy přestanou atd.

Někde jsem viděl návod, jak nastavit pro Elmod novou RC soupravu. Přijde mi to logické, v podstatě si elmod uloží koncové pozice plynu, brzdy a zpátečky.

Nebo jsem mimo ?
Uživatelský avatar
scoutT34
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
Příspěvky: 630
Registrován: 11 zář 2015, 15:47
Lokalita: Hrubá Borša

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od scoutT34 »

no priznám sa že som to nikdy na ELMODE nekalibroval , ale je možné že sa to dá robiť aj na ELmode
možno Kuldo o tom niečo vie

pri ELMODe je ale veľmi dôležité
1. aby bol najpr zapnutý vysielač
2. všetky páky boli v momente zapnutia ELMODU v stredovej polohe aj 3 polohové prepínače

kalibráciu som určite robil na elektronikách CLARK TK22 a TAMYIA
GhostSlawa
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 50
Registrován: 12 říj 2015, 13:35
Lokalita: Kralupy nad Vltavou

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od GhostSlawa »

Potom nerozumím proč mi to nechodí.Pokud zapnu vysílačku a potom elmod, měl bych pak podle návodu motor nastartovat. To ale nejde a motory se hned rozeběhnou. A´t dám páku kamkoliv, hned se mi rozjedou motory, pak zasepřestanou a zase se rozběhnou. Můžu natočit video na youtube, možná to jen blbě vysvětluji.
GhostSlawa
PzKpfw III
PzKpfw III
Příspěvky: 50
Registrován: 12 říj 2015, 13:35
Lokalita: Kralupy nad Vltavou

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od GhostSlawa »

No prošeljsem to podle návodu a funguje to. Comě ale vadí je, žev aplikaci elmod ukazuje že mám plyn 122% a já mám na vysílačce 100%. Citlivost na plyn je špatná, není to lineární, jelikož cca 70% plynu jedu už na max. možná míň. To samé je u zpátečky. Možná od toho očekávám víc než to zvládne. Motory mám nastavené v aplikaci na 5KHz. Řekl bych že jedou nejlépe, ale nemám použité kondenzátory. Musím je objednat. Jak jde plyn vám ?

Nicméně stále mi na plyn jede jeden motor dopředu a druhý dozadu. I přez to že jsem provedl nastavení motorů dle návodu.
Uživatelský avatar
Shotek
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
Příspěvky: 1005
Registrován: 19 bře 2013, 10:21
Lokalita: Praha 9

Re: Elmod Fusion Pro

Příspěvek od Shotek »

Ahoj
nemám sice stejný vysílač, ale podle toho co píšeš, tipuju, že v jeho nastavení budeš mít aktivovanou nějakou křivku dávkování plynu a bude třeba to nastavit na lineární.
Pokud jde o otáčení pásů proti sobě - zkusil jsi na jednom z nich prohodit polaritu + a - ???
Odpovědět

Zpět na „Poradna“